Oblastní výstava Velké Bílovice 12. - 14. 8.

24.08.2011 20:59

Od př. Fasory jsem se vydal směrem na Velké Bílovice - do městečka, které je proslulé především vinicemi a sklepy. Prrávě zde však, nedaleko místního náměstí, probíhala asi největší akce Břeclavska. Bylo přihlášeno celkem 242 králíků desítek plemen a barevných či kresebných rázů. Dále pak byla impozantní exposice drůbeže s celkem 116  (!) voliérami drůbeže a dále 65 klecemi a 21 voliérami holubů.

Z mnoha a mnoha plemen králíků bych jmenoval za všechny především německé obrovité strakáče modré (př. Klíma z Břeclavi), moravské modré (jména př. Jurena a Smutného jsou zasvěceným chovatelům Mm více než známa), dále pak velké světlé stříbřité (př. Judas a Němeček), německý velký stříbřitý divoce zbarvený (jeden velmi kvalitní kus př. Šlancara od tohoto téměř nechovaného plemene). Úžasná byla také vídeňská plemena králíků - předně Vm a Vš (př. Polách) anebo třeba čeští strakáči černí (př. Machač). Z malých plemen to byla plejáda stříbřitých malých (ČC - př. Dobrovolný a Judas) nebo čeští černopesíkatí př. Hellingera.

Z drůbeže jmenuji např. husy české, české chocholaté a maďarské, kachny čárkované, smaragdové nebo indické běžce a předně zakrslé bílé (pohár - př. V. Rohrer). Z plemen kura domácího pak třeba leghornky, minorky, vlaškym maransky, plymutky, hedvábničky bezvousé, zdrobnělé hempšírky, zdr. vyandotky, zdr. holanďanky, zdr. holokrčky anebo antverpští vousáči či bantamky.

Z exposice holubů byli vystaveni např. pávíci, giganti, němečtí výstavní, brněnští  voláčí, texani, hýli, moravští pštrosi, lahore anebo slezští voláči či čeští staváci.

Celkem to byla výstava na vysoké úrovni. Přichystáno bylo chutné občerstvení, posezení i dechová hudba. Počasí také vyšlo poměrně dobře a návštěvníků přišly stovky. Katalog byl zpracován na profesionální úrovni i s oceněním zvířat. Věřím, že se podobně kvalitní výstava povede i příští rok a návštěvu akce velmi doporučuji.

—————

Zpět


Foto k výstavě

/album/foto-k-vystave11/m-p1015407-jpg/
/album/foto-k-vystave11/m-p1015397-jpg/

—————